Co je to vlastně to „město“ a kdo ho vytváří? Kdo nejlíp ví, co podniknout, aby se obyvatelům ve městě dobře žilo a měli ho rádi? Architekti? Stavitelé? Developeři? Politici? Umělci? Děti? Sousedé?
Pojďte společně s námi hledat ty správné otázky a nápadité odpovědi.

Cyklus workshopů vedených brněnskými umělci a architekty, zaměřený na vzhled a funkci města, jeho historické a kulturní vrstvy, urbanismus a formální i neformální umění ve veřejném prostoru.

KVĚTEN 2024

NE 19/5 14:00 Vesna jako bod v centru města
Zveme vás na nezapomenutelnou cestu časem a prostorem areálu Vesny! Přijďte se k nám na Údolní 10 podívat v rámci festivalu Open House Brno. Rozproudíme vaši zvědavost formou kreativní pátrací hry, která vás provede skrytými kouty našich prostor a odhalí fascinující příběhy minulosti i současnosti. Přijďte a užijte si tvůrčí atmosféru v rámci odpoledního programu.
Pro dospělé i děti od 8 let v doprovodu dospělých.
registrace: antonova@spolekvesna.cz

ST 29/5 v 17:00 Co je město? Workshop s Barborou Ponešovou
Připravili jsme pro vás i vaše děti kreativní odpoledne ve Vesně. Společně se ponoříme do otázek týkajících se tvorby města: Co vlastně město je? Jak se vyvíjí a jak roste? Jak já můžu ovlivnit veřejný prostor ve svém městě? Pojďte s námi objevovat, jak každé město má svůj vlastní příběh a osobitý charakter. Tvořte s námi a zkoumejte svět architektury!
Těšíme se na setkání s vámi a vašimi malými architekty!
Pro dospělé i děti od 8 let; registrace antonova@spolekvesna.cz

Foto Barbora Ponešová