Novinky

🌦 Neděle 21. 4. 2024 v 16:00 – dešťové přeháňky – 9 °C – srážky 0,3 mm 62 % – vítr 18 km/h až 32 km/hnebo ☀️Neděle 21. 4. 2024 v 16:00 – Údolní 10 – Divadlo DNO – Liška Bystrouška – workshop s Vendulkou Chalánkovou<3 V Bílovicích u Brna, u Brnéčka, chytili tam lištičku, konec, tečka! Příběh o lišce, kterou jen tak někdo nezkrotí! Příběh o lišce, kterou jen tak nikdo neochočí! Příběh o lišce, která ví, jak žít! Rodinná inscenace plná hudby, loutek, tanců a radosti ze svobody na motivy známé předlohy.<3 Kam ta Bystrouška zase jde?! Koláže s Vendulkou Chalánkovou – workshop pro děti a rodiče.vstupenky na holenda@spolekvesna.czděti 100 Kč / rodiče 150 Kč See MoreSee Less
View on Facebook
Většina žen i mužů jistě zažila rozhovory s kamarádkami a kamarády, kteří žijí ve vztahu, který je ničí. A většina z nás se pokoušela tyto přátele podpořit, nabídnout jim pomoc… možná i s netrpělivostí, proč z toho vztahu neodejdou hned, okamžitě, proč se nechávají dál zneužívat – emočně, psychicky, fyzicky. Někdy bývají tím důvodem k setrvání děti. Jenže děti potřebují ke zdravému rozvoji stabilitu, klidné a bezpečné zázemí, a to v domácnosti založené na konfliktech vzniknout nemůže. Jak odejít z náročného vztahu, případně jak efektivně podpořit blízké, kteří tuto situaci řeší, se můžete přijít zeptat dnes do Vesny. V pondělí 15. 4. 2024 v 17:30 přijdou na Údolní 10 Alžběta Tkáčová a Martina Ježková z organizace Spondea. Přijďte osobně – nebo se přihlaste k online účasti meet.google.com/wrq-csev-wpv Připojení po telefonu: (CZ) +420 234 610 050 PIN: 546 938 372# See MoreSee Less
View on Facebook
Haló, haló, upozorňujeme na akce našich partnerů – těchto akcí se velmi rády účastníme!SO 13/410:00-22:00 Brno expat fair Brno Expat CentreSetkání cizinců žijících v Brně, firem – a bude i jídlo!ČT 25/4Dobrovolnické dny Jihomoravské dobrovolnické centrum10:00 – 17:00 Dobrovolnictví v Šatníku (re-use centrum) VesnyBrno, Pellicova 2c (re-use centrum Šatník); registrujte se prosím u Petry Williams: dobrovolnici@spolekvesna.czKURZ CHŮVA PRO DĚTSKOU SKUPINUAgentura Venore otevírá kurz Chůva pro dětskou skupinu. Kurz lze hradit prostřednictvím Úřadu práce v rámci rekvalifikací. venorepoint.cz/kategorie/akreditovane-kurzy/kurzy-pro-chuvy/ See MoreSee Less
View on Facebook
Děkujeme Veronice Dombrovské a Haně Vašíčkové z Iniciativa nájemníků a nájemnic za dnešní poučné setkání nad tématem výpočtu energií a dalších záležitostí souvisejících s nájemním bydlením. <3A v pondělí se ve Vesně sejdeme se zástupkyněmi organizace Spondea, které poskytnou rady, jak odejít z náročného vztahu. Tyto informace se můžou hodit také těm, kdo podporují svoje blízké v nějaké složité životní situaci. Pondělí 15/4 v 17:30, Údolní 10 See MoreSee Less
View on Facebook

Жіноче просвітницьке товариство Брно, відоме як «Весна», офіційно засновано 7 лютого 2022 року.

Але команда Весни почала працювати у травні 2021 року, як група волонтерів. Основною діяльністю була матеріальна допомога сім’ям у скруті. Під опікою Весни було близько триста сімей. Крім одягу та взуття, побутової техніки, речей для дому, іграшок, шкільного та спортивного знаряддя Весна пропонувала дружню консультацію по соціальним службам Брно та Південно-Моравського регіона. Влітку 2021 ми брали участь у допомозі постраждалим від торнадо. Потім організовували Шкільні дні, на яких забезпечували шкільним приладдям сотні сімей з Брно та околиць.

Наш Шатнік не припиняв працювати навіть під час пандемії ковіду. З кінця лютого 2022 року ми надаємо тут матеріальну допомогу українським сім’ям, які рятуються у Чехії від війни. У 2022 році Шатнік відвідало 32 тисячі людей. Дізнатися правила Шатніку і записатися на відвідування ви можете тут https://spolekvesna.cz/satnik

У співпраці з брненським Єпископством ми створили 20 кімнат для українських сімей у колишньому монастирі Воршилки на Josefská 1.

З травня 2022 місто Брно здало Весні дві історичні будівлі на Údolní 10. Там ми організовуємо освітні та дозвільні активностей для жінок і дітей, проводимо громадські зустрічі та культурні заходи. Також на Údolní 10 працює група «Веснянка» для дітей від 3 до 6 років. У 2022 році ці активності Весни охопили понад 5000 жінок та дітей.

Реєстрація на активності Весни +420773733816 (telefon a whatsapp), kalendar@spolekvesna.cz. Запрошуємо! Інші контакти Весни тут https://spolekvesna.cz/contact.

Дорогі нові брняні та брнячки,
запрошуємо вас у проект «І все місто пахне кам´яною трояндою».
Літературно-мистецький проект для мешканців Брно, незалежно від походження чи мови. Чи заслуговує Брно вірш твоєю рідною мовою? Чи наважитеся ви писати вірші чеською мовою? Дати майстер-класів на www.spolekvesna.cz. Надсилайте свої роботи на адресу kalicinska@spolekvesna.cz

Дякуємо заздалегідь!

Адреса

Pellicova 2c, Брно