Historické budovy spolku Vesna. Prostor pro výuku, kreativitu, volný čas – pro české i ukrajinské rodiny.

POKER FACE by Petr Kolečko
O víkendech 3., 4., 10. a 11. 12. hraje ve Vesně na Údolní Czech Theater hru Petra Kolečka v angličtině. Vstupenky zde.

MIKULÁŠ!
V pondělí 5. 12. v 17 hodin přijde do Vesny na Údolní 10 Mikuláš s (hodnými) čerty a anděly. Zveme všechny děti – a pokud jejich rodiče nezlobili, můžou přijít taky!
Chci vidět anděla!

ZATEPLUJEME VESNU
6. a 7. 12. u nás proběhne workshop k zateplování oken. Přijďte pomoct a naučit se to, abyste si mohli snížit náklady na topení i u vás doma!

MIKULÁŠ!
Chci vidět anděla!

ZA MORAVSKOU LIDOVOU KULTUROU
8. 12. v 16:00 jdeme na exkurzi do Etnografického ústavu Moravského zemského muzea na Kobližné. Pojďte s námi!
A opět bude otevřená naše textilní dílna – pro všechny, kteří si chtějí něco ušít nebo uplést anebo pomoct ostatním.

LEO EITINGER – ODKAZ PRO DNEŠEK
12. 12. zveme všechny, kdo se jakkoli, i jako neprofesionálové, starají o lidi utíkající před válkou. Na Údolní 10 se uskuteční setkání, kde si řekneme, co potřebují uprchlíci a co potřebujeme my, abychom poskytovali dobré služby. Setkání je uspořádáno v den 110. výročí narození psychiatra Lea Eitingera, průkopníka diagnózy posttraumatická stresová porucha.
14:00 Marcela Landová, psycholožka dlouhodobě pracující s migranty
14:30 Lidija Pilat, psycholožka s vlastní migrační zkušeností
15:00 Věra Roubalová Kostlánová, terapeutka zabývající se transgeneračním přenosem traumatu, diskusi
17:00 Kamila Petrová, sociální pracovnice pracující s uzavřenou komunitou zranitelných ukrajinských rodin
17:30 Olga Vaganova-Golovko, Laická péče o zranitelné členy komunity
18:00 Miluše Juřičková, Život a odkaz Lea Eitingera
19:00 Diskuse
20:00 Projekce dokumentu Mariupol režiséra Maksima Litvinova
Setkání podpořilo Velvyslanectví Norského království.

A zároveň vás zveme 11. 11. do Lomnice u Tišnova na kulturní a společenské odpoledne ke 110. výročí narození Lea Eitingera.

Vzdělávání, volný čas

KONVERZAČNÍ KLUBY